Ribarica

Turistično središče Ribarica se nahaja ob vznožju gore Velebit le 4 km od mesta Karlobag. Mesto leži v slikovitem zalivu, kjer se prepletajo biserno morje, ugodna klima, gore in hriboviti predeli, tako da lahko vsak najde kaj zase. Kraj zaradi svoje lege slovi tudi po ugodnem podnebju, ki lajša simptome ljudi, ki trpijo za boleznimi srca in dihal.

Ta slikovita vasica je bila v preteklosti ribiška vasica, po čemer je tudi dobila ime, zdaj pa je postala tih in udoben kraj za oddih, kjer se lahko spočijete in resnično zadihate s polnimi pljuči. Ribarica vas bo navdušila s čudovitimi zalivi, kristalno čisto vodo, skalnatimi plažami in neokrnjeno naravo, kjer boste lahko pozabili na vsakdanje skrbi in si zares napolnili baterije.

Le 20 minut vožnje z avtomobilom vas loči do užitkov in rekreacije na nadmorski višini 1000 metrov, kjer se razlega Nacionalni park Severni Velebit, ki vas bo pričakal s svežim gorskim zrakom in številnimi lepotami.

Poleti boste lahko v Ribarici uživali v kopanju in sončenju, pozimi v smučanju in sankanju, jeseni je odličen čas za planinarjenje in dolge sprehode, spomladi pa vas bo omamila prebujajoča se narava in čudoviti vonji velebitskih zelišč.

Ribarica se torej nahaja na odlični lokaciji, kjer vas poleg Nacionalnega parka Severni Velebit pričakujeta tudi Nacionalni park Plitvička jezera (100 km) in Nacionalni park Paklenica (50 km). Le 10 km pred Senjem se nahaja tudi kraj Prizna, od koder vsakih 30 minut vozijo trajekti na otok Pag in v Novaljo, kjer se lahko zabavate in užijete čare najboljšega nočnega življenje na jadranski obali (vožnja s trajektom traja le 15 minut).

Zelo priljubljena destinacija znotraj Ličko-senjske županije je tudi mesto Smiljan, ki je rojstni kraj in spominski center enega največjih umov našega časa – Nikole Tesle. Od Ribarice je oddaljen le 40 km.